tag:blogger.com,1999:blog-152553511553829651.post6754452214429137541..comments2024-01-13T18:46:59.650+01:00Comments on Johnnysfiskeblogg: Kryddningsförslag mottages!Johnny Storfanhttp://www.blogger.com/profile/09175383295551814591noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-152553511553829651.post-32753865809261586542014-08-07T13:42:15.389+02:002014-08-07T13:42:15.389+02:00Stämmer in med föregående. Jag röker makrill, så k...Stämmer in med föregående. Jag röker makrill, så klart en mindre fisk men om man röker dem kortare än tänkt så blir de oftast väldigt goda i köttet. Samma gäller lax, jag brukar röka en rejäl Laxbit i Max 15 minuter. <br />Sen tror jag du är inne på en mycket bra ide' med vakuumpacka för smaken! <br />/ ThuressonAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-152553511553829651.post-43117433846766810162014-08-07T00:52:25.391+02:002014-08-07T00:52:25.391+02:00Tackar för tips! :)Tackar för tips! :)Johnny Storfanhttps://www.blogger.com/profile/09175383295551814591noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-152553511553829651.post-22460462501785040442014-08-06T12:18:21.146+02:002014-08-06T12:18:21.146+02:00Tjenare Johnny !
Vill gärna bli stektendens i dom ...Tjenare Johnny !<br />Vill gärna bli stektendens i dom mindre rökarna , det blir alldeles för hett i dom svårt att hålla ner temperaturen på dom . Jag går i tankarna att fixa en el rök den går lättare att hålla en jämn temperatur i , men dom kostar ju en o annan krona så jag vet inte hur jag skall göra . Ett annat alternativ som jag också har funderat på är att bygga mig en kall rök , det är att röka på riktigt ;) . Jag brukar lägga fisk eller kött i saltlake ett par dygn sedan är det bara att röka , blandar en dl jod fri grovsalt till varje liter vatten plus en skvätt strösocker tycker det blir bra resultat av det ;) .<br />Skitfiske på dig // Ari Team HkStorfiskarnhttps://www.blogger.com/profile/08341915376056877433noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-152553511553829651.post-53612588695634149072014-08-06T07:57:29.404+02:002014-08-06T07:57:29.404+02:00Ett tips är att bara köra med en brännare. Då kan ...Ett tips är att bara köra med en brännare. Då kan du röka fisken längre. Då blir det mer rökt än stekt.<br />/LidbergAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-152553511553829651.post-30177877449918081502014-08-06T06:43:47.665+02:002014-08-06T06:43:47.665+02:00Salt ingår alltid givetvis men när jag röker fileé...Salt ingår alltid givetvis men när jag röker fileér så kör jag några med chiliflakes och honung och några med svartpeppar och whisky om jag vill lyxa till dem.<br />Vitlökspeppar är säkert gott också kanske tillsammans med paprika ? mvh JanneTeam Örebroarnahttps://www.blogger.com/profile/07949054050534936528noreply@blogger.com