Tvätta pärer (potatis för den som inte hajjar) och släng dom i en kastrull med vatten och våldskoka dom....lämpligen tills dom är klar...vilket kan ta några strax:ar och en stund... i tid mätt...eh..tja en halvtimme eller därikring...äh koka skiten tills dom är mjuk helt enkelt!
Låt oss nu göra ett stycke kallsås:
Som bas använder jag turkisk yoghurt med 10% fett vilket lär vara en smula nyttigare än Creme fräsch och dylik skit. Släng i sörjan i en skål.
Hacka ihjäl en rejäl knippe gräslök och dill och släng i. Veva runt några varv och blanda skiten.
Slaska nu i en burk fiskbarn, dvs Abbas caviar, samt några nävar med små fula räk-arslen. Blanda runt lite lätt.
Dags att smaka av med salt, svartpeppar, aromat samt lite attitydkrydda- cayennepeppar- Yäääh!
Nöjd så? Nä inte jag heller blev det....
Mera attityd ska de va! Tabasco! YäääH!
Skvätt på efter behag!
Nu kommer Du, liksom jag, säkert på att, - "fanihelvette... äta finröding ensam är ju fan inge kul... man kanske skulle ringa efter en polare...? "
I mitt fall blev det min ständige följeslagare, vapenbroder och ärkehedning micke, även kallad "sparrisen" i folkmun.
Ett samtal med den hedningen kan gå till så här. (ocensurerad dialekt)Riiiing! riiing!
Sparris: Aaa, fan vill du Pj (mitt smeknamn PojkJävel)
Jag: Ah tja, fan göru?
Sparris: ittna... ligg i soffa å glo.
Jag: happ... ske ru jara rå?
Sparis: ittna....fan dårå?
Jag: ha ru ete?
Sparris: nä int än...fan dårå?
Jag: fan kom hit å et då. Je håll på kremere rödingfile å pärer å skit.. Sparris: *tystnad*.... tro ru?
Jag: ja va fan, slit hit de nu så et ma ilag...
Sparris: ja....kanske da...när då?
Jag: om e föuke typ...je ske snart kremere på rödingen så da ta väl e tag te...
Sparris: Jo...*tystnad*... he bli bra de...då hinn je ge hunnan mat å skite först...
Jag: bli bra de... Tjarrå!
Sparris: hoj...*klick*
Jepp, så låter ett samtal med den skjutglade hedningen
Nu fortsätter vi kremera käk!
Jag låter kavajen (skinnet) sitta kvar på filèn och styckar upp filén i lagoma portions bitar. Salta och svartpeppra sidan utan skinn och slaska i skiten i stekpannan med skinnsidan uppåt. Bryn hastigt den "nakna" sidan så de blir lite färg och vänd sedan fisken så att skinnet hamnar neråt. Skinnet funkar nu som värsta jävla riddarskölden asså! ;D Man kan således hårdkremera fisken tills man är säker på att den är riktigt död och genomstekt utan att oroas att det bränns och förstörs- Skinnet skyddar som sagt!
Stilstudie!
Voila! Bon appetit! Klart att konsumeras!
Vi tände ett levande candles....stämning....
MEN!! HERREGUD!!! VA FAN TÄNKER VI MED???
2 karlakarar med levande candles på tu man hand vid ett middagsbord??? HELVETTE, RYKTET!! Man måste ju tänka på RYKTET!!
Snabbt som fan blåste vi ut de levande ljuset och hoppades att ingen såg.... :/
Sparrisen slukade käket på 30 sekunder och det i kombination med orden:
"De henne va fan int dumt,Pj" tyder på högsta betyg....
Således: En lyckad middag.......tills kaffet skulle kokas och pannjäveln kokade över....
12 kommentarer:
hmm.. det är så man börjar fundera om du är lagd åt det andra hållet istället. Få se.. levande Candles.. finmiddag å micke. När får jag någon finmiddag då?? Pärer och bränd korv är INTE finmiddag :P
Sarons ros:
Hehe, ja vi insåg ju att levande candles lätt kunde misstolkas så vi blåste ut skiten fort som fan ;)
Och pärer och hårdkremerad korv ÄR finmiddag, jag lovar :D
Dom säg väl att man får de man förtjäna......hehe
Hahahahahaha..........
OVERLEVER MAN DETTE?
Såg ju godt ut dette!!
Så ska en kokbok se ut, liv och rörelse och RIKTIGA bilder :-)
Jäklars, de där såg gott ut,nu blev ja hungrig....fast det får nog bli korv för fisk har jag ingen för tillfället...
Vi hörs Micke.S
Det var en gastronomisk resa, så Per Moberg släng dej i väggen.
Men det såg jäklans gott ut...
Har du provat skarpsås till röding någon gång? Skitgott, jag har recept men om du googlar hittar du det. Kika på ingredienserna och kolla om det är något som du kan skyffla ner i kistan. Det är en kallsås som är njutbar och passar som strumpan i gummistöveln till röding./ Ha det bra från ett annat "världskrig"(Mia)
Sparris:
Hehehe... så ere nog ;)
Blydonkern:
Hehehe, jajjamens, it taste greeeeat!
Herr D:
Hehe, Instämmer!
Micke.s
Korv är icke att förakta!!! ;)
Mia:
Skarpsås? Det lät trevligt! Ska googla på ämnet och hittar jag inte hör jag av mig :)
Det här är ju det bästa recceptet någonsin!!
Dessvärre har Mats förbjudit mig att tillaga fisk.
Grymt va?????
Din blogg lindrar dom allra svåraste fall av PMS! hehe
Snart blir du recceptbelagd!
Öppna en kokbok...eller skriv en kokbok som det kanske heter på ren svenska nu när jag tänker efter...
Aldrig fel att bli miljonär på gamla dagar.
Annica:
Hehe tackar tackar :)
Inte äta fisk? - Häderi och ett hån mot mänskligheten! :)
Back from thailand:
Hehe ja där sa du nått... :)
"Hårdkremera på 100 sätt" kan den heta ;)
Skicka en kommentar