onsdag 15 april 2009

Rökpåse test


Lycka och glädje!
När jag som bäst sitter som ett fån på skithuset och dinglar med benen från den enormt, jävligt onödigt höga, och handikappanpassade kungatronen och blänger i en gammal fisketidning, slås jag av en plötslig tanke. Rökpåsar! Ja jävlar i mig, jag köpte ju 2 st rökpåsar sist jag var på den feta rean på Brunflo sport och fiske! Fränt! Måste testas!
Den ena rökpåsen är till för korv, exempelvis femstjärnig falukorv. Ja ni hörde rätt! EN RÖKPÅSE FÖR KORV!!! Det är ju så man vill fälla en tår av glädje, vissla en fanfar eller bara sträcka armarna mot skyn och skrika Thank you korvjehova! (kusin med N`fiskejesus)
Korvpåsen skall sparas till ett högtidligt tillfälle, typ som om Knugen af Sverige, kalle-Gustav, skulle komma för att beskåda tvålkoppen eller om Påve-prällen skulle komma för att välsigna det heliga fiskerummet eller tja, om jag skulle få för mig att fixa en romantisk middag till Sarons Ros! Yääh, vilket hit! Rök-hårdkremerad falu med brutalstampade pärer! Ja fan... Lilla Rosen skulle nog falla som en fura då och tycka jag är en fantastisk och alldeles enastående medmänniska... Jepp, så får det bli! ;)

Således fick det bli fiskpåsen som fick bli försökspåse nr 1 ikväll.
Snabbt och lika smidigt som ett bankvalv, skuttade jag ner i underjorden till fet-frysen och brottade fram 4 st filè bitar av modell Storsjö-öring. Halv tinade upp dom lite hastigt och smörjde på en skvätt biprodukt (honung) enl medföljande recept. Slaskade sen in skiten i rökpåsen och förseglade väl. In med påsefan i krematoriet och krämade på till styrka "NO MERCY" vilket betyder ungefär 275 grader. Där fick skiten ligga och be om nåd i ca 15-20 minuter och sen vred jag ner krematorievärmen till styrka - "KILLING ME SOFTLY" vilket betyder ca 175 grader och där ligger påsen just nu i skrivande stund och ska så ligga där och självdö tills det gått ca 40 minuter till. Därefter är det tänkt att påsen ska vila några minuter innan man konsumerar den, eller ja, inte konsumerar påsen då utan innehållet :)
Krubbar man påsen lär man väl åka på PÅS-sjuka sen... Gaaahahahaaaa ...ehum... ok sorry, den var dålig ;)
Anyway, jag funderar på att låta skiten ligga och svalna tills imorron istället för att öppna den efter några minuter. Borde bli mer röksmak då... smokesmak som det kallas på utrikiska... tror jag... jodå...kanske det... mmm... skulle tro de... Äh, fan nu kommer jag inte på nått mer skit att skriva om.
Smakrapport kommer!
Over and out!

5 kommentarer:

NightDragon sa...

fy fan lät riktigt gott de där:) du må ju komma förbi men en liten bit imöra:) de där me rökpåse för korv har jag aldrig hört talas om:P hehe Tycker dock inte att man ska röka falukorven:P hehe Men du får väl be sparris tjuvskjuta nån ren så ni kan göra lite rökt renkorv:)

Charlie sa...

Nu är det ju så att falukorven (och nästan all annan sorts korv) redan är rökt, ytterligare rökning
torde innebära att askfatet måste ställas fram......

Johnny Storfan sa...

Nightdragon:
Nja.. de va faktist inte så gott som det lät...:/
får hoppas korvpåsen är bättre :)
Får väl tillverka en stooor rökpåse om man ska få in en ren iden...hehehe.

Charlie:
Hahaha, ja de är ju de som kallas hårdkremering!

Tomas "Blydonker`n" sa...

"handikappanpassade kungatronen" hahaha
det måste vel vara så med upphøjd tron når du ska STÅ och pissa

hhahahaha

Kolla lenken,,så er det her i hemmet.http://4.bp.blogspot.com/_jF7zbcN4YVU/SQ_skLg6e0I/AAAAAAAAAoE/b4IlNuqlrPs/s320/04112008200-768111.jpg

Johnny Storfan sa...

Blydonkern:
Hahaha, en sån måste jag bygga på mitt skithus!!!