tisdag 30 april 2013

Hjälp!

Tjo flöjt! Har inte blitt så mycke bloggande som ni sett. De har sina förklaringar i form av att jag använt all energi till att bekämpa en oseriös fiskodling på orten senaste tiden. Slitgöra de luxe! Jag skriver mer sen och förklarar.

Just nu behöver jag ett råd dock ang mitt ekolod Hds 5. Jag har ju som bekant haft bekymmer med "ytklutter/störningar" flera meter ner. Provade att frilägga givarkabeln åtskillt från strömmkablar men inget blev bättre. Nu sitter jag och river i elkablarna och ska dra om dessa och då slog det mig - Elkabeln till ekolodet, gör det nått om den ligger ihoptejpat/strappsad med andra strömkablar? Eller kan detta ge störningar på lodet? Ska jag således dra strömmen till ekolodet separat en annan väg?

Nån som vet om detta påverkar?
Tacksam för snabbt svar! :)

I övrigt återkommer jag med mitt bloggande inom snar framtid. Snart går skitisarna och dräparn skall åter ut och dräpa! ;-)

Published with Blogger-droid v2.0.10

8 kommentarer:

Anonym sa...

Mycke gnäll å

Anonym sa...

Ska inte behöva behöva vara så kingigt. I 97 fall av 100 när det är märkliga mönster el. dålig visning på lodet så är det givaren som ger sig. Prova med en ny givare och skit i å dra om elkabeln. Men såna där problem går en på hjärnan... Hoppas det löser sig.

P.S - snyggt blev golvet i alla fall.

Anonym sa...

Dra strömkabeln till lodet direkt till batteriet, gjorde det på förra båten och störningarna försvann.
/Pär

Benny sa...

Om du nu inte knappat bort dig på känsligheten etc kan det vara givarens placering.

Om det bara uppträder under rörelse kan det vara att givaren sitter i "stört" vatten.

Syns det även om du ligger med motorn avstängd? I så fall är det nog inga elektriska störningar.

Vibrationer kan också ge knepiga mönster i bilden.

Du har inget foto av skärmen med fenomenet synligt?Anonym sa...

Testat att vrida av motorn å stått still i bleke men de är lika. Har inga kort, dom är på andra telen som dog ihjäl. De blir som störningar ner mot 5-7 meter. Ibland ännu längre så att se en fisk där är omöjligt. Har testat att vrida ner känsligheten men upplever då att jag missar en massa fisk. Dessutom blir bilden (störningen) inte riktigt bra ändå... I början när jag hade lodet tyckte jag bilden var mycke bättre. Jag såg ofta fiskföljen och såg rigghugg å sånt på lodet men inte nu. Kanske ska satsa på en ny givare kanske? Frågan är vilken?

// Johnny Storfan

Fredde sa...

Hehe. Jag missar en massa fisk utan ekolod :-)Behövs inga tekniska mumbo jumboprylar där inte...

Bengt sa...

Har störningarna varit lika stora över tiden, blev det någon skillnad när du bytte motorn? Lutar åt att det är nått med givaren när du har samma störning med motorn avslagen, då kommer det inte det nån "fulström" från motorn iallafall.

Benny sa...

Många kör med Airmar http://www.airmartechnology.com/

Det var dessutom vad Lowrance i USA själva rekommenderade mig när jag frågade om en bra givare för norgefisket. Finns en sabla massa olika, men vad man ska ha vet jag inte.

Men du måste ju utesluta annan orsak innan byte, annars är du inte bara arg, utan fattig också...

Har du ingen du kan låna o testa?

Sitter givaren som den ska? Stabilt, rakt, ordentligt nere i vattnet osv?