tisdag 9 juli 2013

Näkten

,Sent igår kväll ringde Haraldsson och föreslog att vi skulle traila upp till Lillå och knoppa i båtarna för att tidigt idag fiska i Näkten. Jaa vafan man har ju semester så vi drog iväg. Jag ställde naturligtvis till med myspys till min gode vän och dukade upp earthman (jordgubbar) levande candles, starsccchköl samt de sämsta brännvin jag druckit i mannaminne.. Sweet. jeesuus vilket jävvla brutalbäck! Nåja, de gjorde susen när de nådde hjärnan iaf å inte fan blev vi blind heller. Möjligen lite h-h-j-j-j-ääää-rns-kkkk-kkk-aadad fan men de va vi ju redan innan så vafan...

Imorse var vi uppe före 7... Våldsamt bakfull men vid gott humör och vi drog iväg ut på Näktens böljor. Började med att köra efter röding enbart med riggarna. Dött som fan så jag satte 2 ytspön på paravan och passerade en grundtopp och KABLANG! Ja de låter fanimej så när näktens öringar hugger. Sickna brutala fiskar om man jämför med storsjöns! Dom är bygd helt anorlunda mot storsjöns öringslipsar. Kort och grov som fan = brutala fajter.

Nåväl, öringen vägde prick 3 kg och jag vände upp mot samma spot.- KABLANG! En våldsam kilosöring som fick simma vidare. Nu rev jag röding-blingblinget och körde riktat efter "kablangarna" istället och vipps så -KABLANG! En öring på 2,8 kg. När jag drilla den höll de på gå åt storhelvete riktigt!

Som sagt, näktens bättre fiskar är våldsam. Så även denna så de tog sin lilla tid att få in den. Under tiden låg jag på autopilot....utan att tänka på vart i fan jag hade kursriktningen... Mitt under drillningen började ena riggspöt skrika å hoppa...sedan nästa... Fränt, dubbelhugg tänkte jag.... Sedan skrek nästa riggspö samt nästa och ett paravanspö... HMM? Vände mig om å titta å vafan!!! En ö- jävel!!! Satan jag höll ju på ramma ö jäveln! 4 meter djupt och jag hade riggarna på 8 och 10...å en stor fisk på dessutom. Tjo flöjt nu blev det en smula...vad ska vi kalla det....hektiskt!

Å dra åt storhelvete, de låg linor, spön, omkullvällt makaronkastrull, sprattlande fisk, håv,  löjtackel, trassel å missär i hela jävla båtjäveln! Vilken julhelg liksom!
Fram med storkniven å börja kapa linor...suck!

Fick ut skiten till sist och då får jag ett sjuhelvetes rullskrik till. Fast denna gång va de en öring av grov kaliber som dock klev av efter ett tag... Scheisse som stortysken skulle sagt!
Sen högg en halvkios abborre på riggen. Min första på trolling förövrigt och sen när jag skulle riva högg en kilosöring till som tyvärr blev lobotomerad av apexkroken så den avlivades hårt brutalt och skoningslöst och blev matämne den också.
Trevlig dag förutom skitnederbörden från ovan!

Published with Blogger-droid v2.0.10

4 kommentarer:

Team Taiga sa...

Grattis som fan du är inne i ett flyt tar bangbulingar på löpande band. Kör hårt snart så hugger storfan!!
Team Taiga / Michael

Anonym sa...

haha, Jovars det har väl gått rätt hyffsat ändå hittills vad gäller bangbulingar men jag får inga riktigt stora- det stör mig! ;) Men jag kämpar på...rätt som de e... ;)

// Johnny Bigsatan

Anonym sa...

Det här kan nog vara det absolut roligaste jag läst i mitt liv! Det gav mig ett gott skratt! Låter som en fiskare i högsta kaliber med tanke på ful sprit och svordomar!

Johnny Storfan sa...

Höhö tur man kan glädja ibland! ;)
joru, å detta var nog de fulaste av de fulaste fulsprit som någonsin passerat min lever! ;)

//Storfan