söndag 10 maj 2015

Näkten- part 2

Idag riktade vi in fisket på öring först. Körde landnära som fan mellan Lillå och Rogstaholmarna. Det var dumt. Inte ett liv till fisk, utan de enda var att det tog en massa värdefull tid. Nåja sånt kan man aldrig veta innan men... Hur som helst, när vi närmade oss holmarna och därmed Rödingstråken, skickade jag ner riggen från 4 till 20 meter. Hade jävligt kort släpp efter blylodet så jag såg grejerna tydligt på sill tvn. Plötsligt får vi se ett kraftigt eko som stiger ända upp i riggarna...men...högg inte. Dämn!
Men nu tog vi iaf beslutet att riva alka ytspön och bara köra riggar riktat röding. Ut med drivankarna å bromsa ner till 1,6 knop, bort med skitvobblern och på med en bautastor Professorsked i koppar å sen vände vi upp mot storekot igen. Körde inte många minuter förrän spöt löste och årets första fisk blev bärgad. En matröding på 1,3 kg. Strax efter högg en liten på ca halvkilot sen blåste det upp så innihelvette och allt tvärdog. Synd vi int for ner på en gång istället för att fördriva tiden med att leta öring.
Två fantastiska dagar iaf. Man är ju alltid lite ringrostig å jävlig första gångerna och allt som kan jävlas, de jävlas. Denna gång var de väl hyffsat ändå iaf . Inge blodvite eller brand eller så... Mirakel sker! ;)

Inga kommentarer: