måndag 15 juni 2015

Ny (gammal) dragare!

Då Audin dog ihjäl i höstas införskaffades ett stycke panikbil. Kriterierna var: "Första bästa besiktade as som är billigt och finns i närheten. Skitsamma va det är för skit eller hur den ser ut"

Jodå, en mil bort i grannbyn som gud glömde (Vigge) fanns den- Den vita faran av 92 års modell. Vi snackar en mazda 626 med skitframhjulsdrift. Totalt jävla missanpassad i samhället vad de gäller att dra släp. Förvisso tjänade den sitt syfte under vintern -att frakta min blekfeta lekamen från punkt A till punkt B men sen i vår när det var dags att sjösätta storfan höll jag ju på få en stroke av ilska. En PLATT grusramp trodde man ju skulle gå bra men nähäddu! Det blev en jordens burnout och i hålen i gruset efter framhjulen kunde man fanimej se Kina! Å båtjäveln (trailern) var fortfarande kvar i sjön! Gaah! Jävla framhjulsdrift! Vem i helvitte skapade nåt så urbota dumt?! De går ju int ens att sladda med dom som folk på vinterföre ju (nåt vi killar aldrig växer ifrån hehe)

Nåväl, efter några patetiska försök att traila med Satans åkdon bestämde jag mig för att skaffa nåt fyrhjulsdrivet igen. Har hållt lite span på blocket och så idag så hitta jag jag detta objekt i form av en Subaru Legacy. Förvisso en gammal härjad pansarvagn (-95) men som ändock "bara" gått 20 000 mil. Nybessad med blanka papper sånär som på en liten lampa och nyskattad och ett "najs plajs only får jo" gjorde att jag slog till. Tror detta blir en bra dragare för mina ändamål. Testade kärran lite när jag kom hem. Hitta ett surhål med lera å helvete i och körde ut - inga problem! Subban bara tugga sig fram utan bekymmer. Hade jag provat med mazdan hade jag nog suttit kvar än :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

GRATTIS TILL NYA BILEN-DEN ÄR UNDERBAR ATT KÖRA PÅ VINTERN.
Det kan finnas lite rostproblem med tankröret och de övre infästningarna till stötdämparna bak . Hoppas att du har 2,2 l-motorn då den verkar bättre än 2,5 an.(topplockspackningen)
Stort tack även för en härlig blogg.

Anonym sa...

välkommen i subba familjen.