måndag 2 november 2009

Skitnajs fiskrecept

Som utlovats kommer här ett skitnajs recept på fisk med Pommes Duchesse i restaurangklass!
Detta recept är inte direkt primadonnakäk (smalmat) men gott as hell och enkelt att sno ihop.

Till att börja med vill jag citera min forne kemilärares briljanta uttal:
Fätt ä ingä grundämnä.... Jo han sa faktist så, på nån konstig dialekt, och de har han ju fan så rätt i...HAHA!
Nåja låt oss nu börja laga skiten:

Vad behövs?
* Ett gäng fiskfilèer- Öring eller röding, ska även gå med lax.
* En citron och en massa dill
* Ost, gärna riven, i massor
* Några ägg...från en höna lämpligtvis
* Grädde och riktigt smör- Kom ihåg- Fätt ä ingä grundämnä....
*Ev lite mjölk att spä ut grädden med
* Salt, peppar och citronpeppar (smaksak)
*Pärmos...alltså potaaaatiiismooos för det som inte hajjar
* En spis är också bra att ha...samt en hårdrocksskiva med attitydmusik.

Yäääh, börja med att sätta på cd`n med attitydsmusiken. Vrid upp till "loud as hell" och feel the stämning. Nu börjar vi kockilera!

*Se till att inga skitben finns kvar i filèn. Fiskben är jävulens straff till människorna! Bort, bort bort!
*Smöra en plåt med höga kanter-Långpanna eller va fan dom kallas.

Slaska i ett lager filè on the botten och salta, peppra och bomba på citronpepparn. Slaska på ordentligt, speciellt med de sistnämnda.

*Våldspressa en halv citron (eller mer om du gör en stor plåt) tills den ber om nåd över skiten- kom ihåg- rikligt med citronsaft ska de va för de blir fina fan sen de, vettu!

* Döda ihjäl en rejäl knippe dill och släng över skiten. På bilden är det nästan lite för lite dill men så blir det när man är en jävla snåljudas och inte handlar hem mer... Nåja- Rejält med dill alltså!

Nu börjar vi komma in i kapitlet där anorektiker och folk med förhöjda kolestrolvärden bör sluta läsa nämligen - Fettkapitlet! Och vad har vi lärt oss vid de här laget? Jo just det- Fätt ä ingä grundämnä....
*Slaska på REJÄLT med riven ost av valfri sort. Gärna ost med lite attityd och smak ska de va.
Återigen var jag en jävla snåljudas och köpte för lite ost...eller...egentligen räckte de bra men man kan faktist vräka på mer än så här. Jag valde en pizzaost och en tacoost den här gången.

* Dränk nu skiten med minst en halvliter grädde och spä på med mjölk om det behövs.
Det ska typ täcka all fisk å ost å skit... Kasta på ett par nypor peppar över skiten....

...och in i krematoriet, långt ner, och kremera skiten på 175 grader tills den nästan är klar...kanske i typ 40-45 minuter... Det ska iallafall få en gyllene skitbrun färg :)

Under tiden förbereder vi Pommes Duchesse!
Ja jag vet att det låter som en jävla socitets-rödamattan-gala-snobb-frack å helvete-maträtt men det är rätt simpelt.
Gör potatismos, eller som man säger här, Per-stampa eller pärmos
Gör moshelvette ganska hårt först och vispa sen i en REJÄL klick smör...som inte är ett grundämnä alltså.
Tillsätt en flock hönsbarn, typ 3 ägg på 6 port mos eller liknande och vispa skiten fluffigt.
Nu kan du välja- Egentligen spritsar man ut skiten på en plåt i små äckligt feminina högar, men vem fan har tid med sånt trams?! Nä jag slaskar ner allt skit i en ugnsform och sen i detta fall gjorde jag nått halvhomo-mönster med en gaffel längst upp. Jamen va fan, förlåt då, men de ska ju ändå se lite estetiskt ut för jävulen :)

När fisken nästan är klar tas den ur krematoriet och ställs åt sidan och sen kremerar du moset i 250 grader, tills det får samma gyllene skitbruna färg som fisken. När moset nästan är klar kan man slänga in fisken igen nån minut så den får bli riktigt varm igen.

Har nu allt gått enligt planerna bör det se ut som nått liknande bilderna.
Det ser nästan ut som grädden skär sig med citronen men lugn- de ska vara så.
Såååååå jävla skitgott asså! Och sen det förbannade bästa!- Det blir nästan ännu godare dagen efter då allt gått ihop sig, så att ha med sig en matdosa till kneget är att rekomendera å de bestämdaste!
Bon appetitè (eller hur fan det nu stavas?)

Ps:


Slutligen, bilder på 2 små stackars husflugors sista blick i livet innan flugsmällan skickar dom in i aftonsvalkan...HAHA!

11 kommentarer:

Tomas "Blydonker`n" sa...

Din lilla sjitjævlafaaan!!
Nu blev jag hungrigt!

Have to try this mate!
Takk!
:-)

Anonym sa...

hård du är. tuffing.

Johnny Storfan sa...

Blydonkern:
Hahaha!
Ja try it, taste it and like it! ;)

Anonym:
YES! Uppenbarligen tuffare än du iaf som inte kan stava till ditt namn... ;)

Micke.S sa...

Låter gott det där och jag som bara käkat mackor idag. Nu fick man ju lust att ta upp en öring också för efter den här fiskesäsongen är det ju tomt i frysen...

Fredde sa...

Ja jävlar vad hungrig jag blev nu. Funkar det med annan filé, typ abbarn eller sötvattenskrokodil? Harn borde ju funka den med. Eller sik... Hmmm Undrar hur det skulle bli med några flas... droppar tabascoklet? Men du har inte sagt nåt om matlagningsvirren??? Lovar att testa detta framöver...

Anonym sa...

Va fan använder du sänt där pulver mos :-(
De ska väl va riktigt stampat mos på pärer..

Johnny Storfan sa...

Micke.S:
Det är riktigt riktigt gott faktist. Ett bevis på detta: Jag bjöd min morbror som numera är snudd på fiskhatare och han tyckte de va skitgott! ;)

Fredde:
Funkar säkert med de mesta, kanske till å med falukorv :)

Anonym:
Sorry, jag hädade! Självklart ska de egentligen va äkta vara, alltså stampade pärer :)

Anonym sa...

Ok du är förlåten Johnny!
//Patrik//

Anonym sa...

Tackar för receptet testade med torsk istället o äkta pärmos blev kalasbra. Inte så lätt att få tag i öring för en vadarfiskare på lister i Blekinge :) har förmedlat receptet till släkt o vänner tack Håkis

Johnny Storfan sa...

Håkis:
Hej. Kul att receptet gick hem! Jag testade faktist också med "ickeöring", i form av Sej och det blev också rätt bra. Helt godkänt iallafall trots att det var långt ifrån upplevelsen med öring ;)

Äkta pärmos är förståss bäst! 10 ggr bättre än skitpulvermoset. Men de funkar dock i nödfall ;)

Ha de bra Håkis och kämpa på tills du får tag i en öring att testa med! Myyyycke godare ;)

lilla mej sa...

Ha ha ha, vilket störtskönt recept. Det ska jag fanimej pröva. =)