fredag 4 maj 2012

SHUT UP djupriggsjävul!

Nu har jag lessnat på vajrarna från helvete på riggarna och dess sövande och störande brummande när man kör. Testar istället planer extreme lina som enligt uppgift från bla Magnusson skulle funka bra! Skulle visst bli tyst som fan- Gött mos liksom! Får se om jag tar mig ut nått i helgen och testa dock... Skulle visst komma en jävla massa snö igen...si godag då! Pärskans pärsk! Körde för övrigt ett kort 6 timmarspass i tisdags också men de hände inte ett pillejota så jag sket högaktningsfullt i att blogga och ägnade istället tiden till att våldsäta korv i båten. Nu blire till att idka skönhetssömn för imorrn väntar kneget igen. Born to fish, forced to work you now ;-)


Published with Blogger-droid v2.0.4

4 kommentarer:

Ari Hannu sa...

Tjenare Johny .
Jag lindade på 1,15 mm nylonlina på riggen , brott styrka på 72 Kg bör väl räcka :) , den blev så tyst att det nästan blev otäckt :) , fy fan vad skönt att inte behöva lyssna på ylande som vajern ger , efter en hel dag med vajer på riggen så yler det i örena när man kommer på landbacken :( . Det fungerar perfekt , trodde att det skulle bli mycket mer släp med nylonlinan eftersom den är tjockare än vajern , men det blev det inte på dom djupen som jag hittills har provat på , har kört som djupast 20 meter och då bildades det inte något mer släp än det blir med vajer . Så det verkar vara kanonas ;) .
Skitfiske på dig .

fredda sa...

Tjena mannen !

Du kommer sakna ljudet från vajern på dina Easy-Troll.

Det finns inga riggar i världen som fiskar så bra som just dessa ylande Canonriggar - kanskle just pga ljudet ??!!?!?

Det är många (inkl mig själv) som saknar ljudet av nappet, man hör ju direkt på en Easy-Troll att fisken har nappat då ylandet ändrar ton så att säga.

Jag har nån pryltokig fiskepolare som införskaffat Easy-Troll för att ha bara på tävling pga dess effektivitet....

Spar vajern ifall även du ångrar dig...

Johnny Storfan sa...

Ari:
Ja de måste ju va gött mos att slippa de förhatliga ljudet. Lurade ochså på nylonlina först men de blev tillslut planer extreme (130 kg) Som dämpare tänkte jag använda kapellgummistropparna på bilden. Hare bra mannen. skitfiske! :)

Fredda.
Tjena!
Hmmm...myyycket intressant! Har hört precis tvärtom, att folk börjat få mer fisk när ylandet blev slut... Jag har tänkt på om just ljudet kan ha en lockande effekt...eller skrämmande... Ska bli kul att se skilnaden hur som helst. Generellt i den här sjön får man ju mest allt i ytan men vissa tider kan de ta bra på rigg.

Ljudet kommer jag INTE sakna!!! Guud va jag hatar de där ljudet! Fast...iof har de ju sin charm de också men... Nåja, jag sparade faktist vajrarna ifall jag ångrar mig! Tiden får utvisa.

Ha de gött. skitfiske! :)

Benny sa...

Jag kör med 1,5 mm "persiennlina" tyst men lite mer motstånd i vattnet. Kör sällan djupare än 10-12 meter och då spelar det inte så stor roll.

En bekant till mig kör med 0,50 mm flätlina med gott resultat.

Det där som fredda säger låter otäckt, måste testa att sätta tillbaks wiren igen o testa, tänk om jag kört med sämre fiskande lina senaste 6-7 åren, hemska tanke...

Vi kan dock vara helt överrens angående vinandet, man kan få psykbryt för mindre...