onsdag 5 juni 2013

Halleluja moment!

Hahaha, när man trodde man upplevt de mesta så kom de plötsligt nått nytt...något jääävligt oväntat och bissart trots att de är mig vi talar om... Läs om hur jag plötsligt, i ett något chockartat tillstånd med kallingarna på halv stång hamnade mitt i ett Halleluja moment i Söndags... Hahaha, ja jävlars...

I Lördags natt parkerade jag alltså dräparn enligt bild på en brygga uppe i Hallens hamn för att idka lite skönhetssömn efter en hård fiskedag. På morgonen vaknade jag tidigt med att solen låg på och det var varmt som satan perkele i båten. Jag klev upp med tungan fastklistrad i gommen, tog mig en slurk pissljummen dricka och fällde kapellet och släppte in lite fjällluft av finaste kvalite. Sedan gick jag å la mig igen, nu med kapellet nere alltså, och tvärslocknade igen.

Plötsligt, PLÖTSLIGT, tvärvaknade jag med ett jävla ryck av att nån jävel spelade gitarr, och en fet kör högljutt sjöng och ylade om Jesus och fan vet vad. Sången, frasen, sjöngs liksom om och om igen på utrikiska i stil med: Bla bla blaaa we loves Jeeesuus, bla bla blaa we loves Jeeesuuus...
Va ända in i glödheta...?? What the fuck liksom??

Slog upp korpgluggarna så får jag se folk stå utanför båten på bryggan (och har förmodligen stått å stirrat på mig när jag knoppade- CREAPY! ). Va ända in i blåsvedda helvete? tänkte jag.. Är de nått skämt? Va fan är de frågan om? Jag gluttade lite på gardinen i båtfönstret och vafan- där stod ett 20-30 tal människor ute på bryggan och uppe på vallen med sina händer höjda mot Himmelen och sjöng utav bara helvete och var som nästan i nåt transliknande tillstånd. Samtidigt går en äldre gubbe ut med en brud i vattnet, lägger sin hand på hennes panna och vrålar: VEM är din Herre? JEEESUS tjoade bruden, VEM ÄR DIN HERRE, skrek gubben, JESUS skrek nu alla med armarna mot skyn och var fanimej galna..
Vad fan skulle jag tro?? Var dommedagen här? Hade Hin Håle kommit för att hämta mig och varför sjöng dom då om Jesus isåfall? Wtf liksom?

Jag staplade yrvaket ut på däck endast iförd mina kallsonger som ihoptvinnade befann sig på de nedre regionerna på mitt blekfeta arsel och frågade -Vafan liksom?. En brud tittade på mig och fnissade (vet skäms kärringjävul!) och en ung kille som står just vid båten flinar glatt upp sig och säger - "Var de trevligt att vakna upp till lite musik?" Jag svarade, fortfarande jävligt chockad: Öööh...jovars....men vafan gör ni? Killen svarar: "Vi har dop här idag. En människa har valt att lämna de gamla bakom sig för att nu följa Jesus".  -Jag svamlade: öööh... jaha, åfan... River åt mig en tröja och shortsen och går in i båten igen. Jomen vafan, man måste ju se anständig ut när de e dop ju...höhö.
 Jag gluttar på gardinen och följer spektaklet där ute. Gubben i vattnet messar massa crap om Jesus ljus å å himmel å pannkaka medans sången om jesus fortsätter. Plötsligt sänker han bruden baklänges under vattnetoch drar sen upp henne å skriker återigen - VEM är din Herre? Hon svara igen: Jeesus! 

Jesus wannabees med "blurrade" ansikten av respekt. 

Dom tog nu några steg upp i vattnet men stannade och han lade åter handen på hennes panna och mässandet fortsatte. Sången byttes nu till en rivig hårdgospel och alla sjöng å gorma och vart fanimej i extas på riktigt! SCARY! Tjejen i vattnet liksom "tappade luften" och vart svajjig och fnittrig och vart i brutaltransliknande tillstånd så prellen fick hjälpa henne iland.

Mitt hånflinsleende förbyttes nu faktist mot sammanbitta läppar. De blev ju förifanimej helt sjukt ju. 30 fanatiker på bryggan som skrek på N`Jesus och var galna och jag ensam i båten. Jag tänkte att, nu lär dom väl ska ge sig på mig och "omvända" mig ochså. Jag kände fan ett jävla brutalt obehag ska jag erkänna och tänkte att vafan gör jag om dom kommer i  zoombieliknande trans till min båt? De står ju trots allt STORFAN stort över hela båten och ja..vafan vet man. De va fan lite scary ju... Jag tittade vart jag hade fiskbonken utti på fall att... höhö, javafan man vet ju aldrig! De jävligaste var ju också det att jag i detta då var brutalt pissnödig. Men inte fan vågade jag bryta mig igenom den folkmassan med maniacs inte å gå upp på land å hänga fram kobran inte! Å inte fan kunde jag kasta loss å dra sjövägen därifrån för soppatanken stod på bryggan liksom dunkar å håv å fan å hans morsa...
Men efter ett tag så drog alla lika plötsligt som dom kom och jag satt kvar i båten ett bra tag och funderade på...vafan var de där? Vafan hände liksom? Drack jag taskigt sprattelvatten igår?  Sånt där skit har man ju bara sett på Tv..haha. Ja fyfan, man ska då få vara med om ömse här i världen...hahaha.
Inget ont om dessa människor. Dom trivs säkert med vad dom tror på men för mig, Jordens största hedning (enligt teknikern) var det en mycket bisarr upplevelse...

Amen!

Ps: Vit T-shirt + vatten = genomskinligt...resten får ni tänka ut själva...moahahahaaa :) :)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Fan bland det roligaste jag läst på länge! Tack för att du förgyllde min lunchrast! Tom

- sa...

Återigen....du e nobelpriskandidat för din prosa
- sa...

Återigen....du e nobelpriskandidat för din prosa
Fredde sa...

Allt detta allvar som pågick runt dig och det enda du egentligen tänkte på var att den som döptes vann morgonens Wet T-shirttävling. Då höll du ju religionen på "lite" avstånd :-) Göbbtjyv! :-)

Team Karlberg sa...

Fan va bra skrivet, gör vår dag här på Östersjön :))

Anonym sa...

du är fan kung på att skriva.

skriv mera om ditt vanliga liv i storskogen. så man får skratta.
f.kvick.. småland