söndag 1 september 2013

Mörtstugetips sökes!

Jahopp, då har man åter passerat en milstolpe i misslyckanden. För en tid sen slaska vi ut betesnäten i en mört-obbar-skitgädda sjö i närheten för att få betesmört. De gick ju hyffsat bra, men ett sjuhelvetes jobb att få ur skiten ur näten. Speciellt abborrejävlarna! I sista lägget hade också en skitgädda (eller vithaj?) gått i och förstört nätet. Jäfla jäfvel!

Nu kom vi på den geniala iden att istället för nät kan vi slaska ut mörtstugor istället. Pang bom- ut med två stycken för 4 dar sen, agnat med några skivor vitt bröd. Ikväll for jag glad i hågen ut för att vittja dom. Och tjooo vad...de gick åt helvete! Ännu en flopp! Endast tre abborrar satt de i varav ett stort as.

Nu till mina rådförfrågningar.

Går det ens att använda mörtstugor på sommarn? Dvs, går det att lura in mört eller är de slöseri med dyrbar tid? ;)

Vafan agnar man med? Funkar bröd?

Vi lade stugorna precis i vasskanten där vi fick på näten. Så att de går mört där är säkert, men varför går dom int in i stugorna? Ska dom ligga i längre än 4 dar innan man vittjar?

Tips och råd mottages tacksamt!

storfan@live.se

Published with Blogger-droid v2.0.10

6 kommentarer:

Vild Mark sa...

Koka havregrynsgröt och stoppa i stugan,kring öppningarna kletar du så de hittar in,linfrön kokta med socker är en fin klet annars,i övrigt funkar bröd,mäsk majs mm samt havregryn

Mr Hanky sa...

Frys in mäskbollar o lägg i stugan. Eller tipsen som ovan. Just fruset e bra då avger det doft längre o läkas inte upp lika fort. Sen lockas mer mört in om de finns mört i stugan.

Mr Hanky sa...

Frys in mäskbollar o lägg i stugan. Eller tipsen som ovan. Just fruset e bra då avger det doft längre o läkas inte upp lika fort. Sen lockas mer mört in om de finns mört i stugan.

Jonny sa...

Hej

Såg att du hade problem med att fånga mört. I länken till min blogg ser du en typ av stugor som jag själv gjort och dom funkar hur bra som helst, året runt. Som agn använder jag havregrynsgröt. Skitfiske!


http://teamcastello.blogspot.fi/2012/10/mortar.html

http://teamcastello.blogspot.fi/2012/10/mortstugor.html

Team Karlberg sa...

Här ett tipps av radikalare slaget, men fungerar klockrent.
1:Det du behöver är en håv av lagom nätstorlek, kan med fördel välja nätstorlek efter storlek på betesfisk du vill ha.
2: Tändhatt till dynamit med 2 dm tjärstubintråd, tänd å kasta i. Åk å håva den fisk du vill ha, resten kvicknar till efter en stund, kan bli nån fisk över till nån Mås.
3: skulle fångsten bli dålig, gör om procedur 2 fast med en 4cm dynamit i tillägg.
Punkt 3 bör tilläggas att den INTE ska göras i närheten av bebyggelse då en del fiskar har svårt att kvickna till, Måsarna kan få en hel del mat av punkt 3.
Sen går det ju att göra som Indianerna, tälja ett metspö o smida en liten krok, baka ett vitt bröd för att sedan sitta o meta en härlig sommar kväll, det är kul det med men punkt nr 2 är roligast :)))
Skitfiske på er där ute.

teamnappet.se sa...

Koka havregryn ihop med linfrö, vaniljpulver och anis.
Koka skiten riktigt länge så att det blir hårdare/fastare än gröt.
Dessa går ypperligt att frysa in som lagom stora bollar (Taljboll storlek)Funkar bra på vintern och skulle vara väldigt förvånad om dom ej funkar nu.
Pierre