måndag 21 juli 2014

The story om fartyget mitt i ingenstans.

Nyss hemkommen från Söderhamn kan jag lugnt konstatera att det ALLTID händer saker när jag är i farten... Här är en helt vanlig dag i mitt liv.

Jag bestämde mig en dag för att åka långt utav helvete ut på havet för att där söka vandringslaxen. Redan på bil/trailerresan ut mot ljusne gick det åt helvete. Jag åkte under en järnvägsbro, en väg jag åkt FLERA GÅNGER med båten och det gått bra, men som nu plötsligt av nån skum anledning gick åt storhelvete. Denna gång sade det -kablaang, gnisseeel utav helveteee! Wtf? Jag klev ur bilen och kunde konstatera att masten NU plötsligt var för hög för bron. Måste ju ha handlat om millimeter förut och nu tog jag tydligen fel spår på vägbanan och smällen, the smell, var ett faktum. Nåja, krökt mast har ingen dött av, skit i det tänkte jag och fortsatt.

När jag sjösatt och kastat loss tänkte jag att, vafan? Det var blött på hela golvet bak i båten. Riktigt riktigt skitblött. Wtf?! Jääävlarr! Det hade gått hål i botten på en 20 liters dunk bensin och minst 5 av dom litrarna befann sig nu på golvet. Kuukens jävlar!, skrek jag (jaa jag vet, moget att skrika könsord men vafan...;-)  ) Snabbt som satan körde jag in igen och fick o resten av dunken i bilen. Sen ner och försöka sanera lite soppa ur båten. Jag bestämde mig för att införa eldningsförbud ombord den dagen.... ;-) Det luktade satan och jag fick ont i huvet av ångorna men vafan, skit i det- nu skulle de fiskas lax! Jag spettade på 24 distans rakt ut i ingenstans. Jag reagerade på att de var en sjuhelvetes soldis men...nåja, de gjorde ju inget.

Jag lade ut första betet 30 fot och stack sen in fingrarna i "förvaringsrännan" längs sidorna på båten. Dessa sidor döljs av kappellet när det är nere. Jag drog hastigt handen i sidled i "blindo" för att hitta ett bly...

AAAAJ SOM INNIHELVETE! Där låg en förbannade filekniv av jätteformat och jag fileade nu plötsligt mitt ringfinger. Blodet sprutade i kaskader, jag såg ljuset, tunneln och sanke hin håle, livet passera i revy osv... nåja...lite överdrivet kanske men det blödde utav helvetes fan iaf och jag grisade ner halva båten innan jag lyckas fippla upp förbandslådan. Knivjävel vet hut!

Sen fiska jag några timmar, inget hände, trollingkoman kom... Jag satte på autopiloten och började fippla med olika inställningar på ekolodet och blev helt inne i detta så jag glömde totalt tid och rum. Plötsligt tycker jag att jag hör nått, tittar upp och - GAAAAAH! Ett jävla fartyg hade dykt upp från ingenstans! HUR fan kunde jag missa det liksom!?!? Förmodligen hade väl soldiset lite med saken att göra men ändå! Helvette va rädd jag blev. Det passerade ju strax utanför fiskegrejorna och vek sen in bakom mig igen. I blankstråket som blir efter båtar kunde jag se att vi haft kurs rakt mot varann och hur han svängt ut och väjat. Förmodligen hade han full koll på mig via radar men han måste ju ha undrat vad jag var för jävla dåre som aldrig vek av...haha. Phew!! :)

Sen fiskade jag tills solen gick ner och...satan! Soldiset övergick till dimma och molnen blev så lågs att de bildade en hägring. Det såg precis ut som att man såg land, kusten, men icke...det var molnen. Snacka om att man blev dissorienterad. Jag konstaterade att jag hade 20 distans in och jag bad till n' fiskejesus att plottern inte skulle lägga av... Fan vilken lättnad när jag började se Storjungfruön och lamporna på fabriken i Vallvik efter en som de kändes, evighetstransport in. Nu ramlade även polletten ner och jag förstod plötsligt hur jävla viktigt det är att ja en kompass i båten. Hade plottern lagt av hade jag inte haft en chans att hitta kusten... Man lär så länge man lever!

När jag kommit iland och skulle traila upp så vart de kortslutning i hela trailerjäveln och det såg ut som en hårdrockskonsert i säkringsdosan i bilen. Kontakten bak på trailern var boven, och men när jag bytte den höll visserligen säkringarna men det blev nåt jordfel så det såg ut dom ett taskigt 70 tals disco i ljusrampen... Skitgrejor!

Det var den storyn det... Behöver jag nämna att jag förutom att ha krockat med järnvägsbron även kört ner 2 lufthängande kablar på denna resa med mastjävulen från helvetet. En hos kusin och en i färilla idag... Jodå, nog är allt som vanligt allt... ;-)

3 kommentarer:

Sluringen sa...

Bra kämpat Storfan!!!!! - Du håller stilen.. / Sluringen

Henric Hansson sa...

Hahaha vilken jävla toppkaar.
Bra å preja båtfan mä grov bogserarn din. Fan va ja garver åt däj tokfan.

teamnappet.se sa...

Skönt å se att du håller stilen mannen. ;)